Buitenschoolse kinderopvang en jeugdlokalen

Status
Opgeleverd december 2016

Opdrachtgever
Stad Mortsel

Team
KPW Architecten
Paridaens Ingenieursbureau
RCR Studiebureau
dhulst’

Foto’s
© André Nullens

BKO-JL Oude God, groen en verkeersvrij speelparadijs

In het Oude God park aan de historische dreef wilde de stad Mortsel een nieuwe site voor haar Scouts en de buitenschoolse kinderopvang. De architecten van KPW ontwierpen twee rode loodsen als eyecatcher aan de rand van het park met een opvangmogelijkheid voor 120 kinderen.

Het plein tussen de statige loodsen nodigt uit tot interactie. Vervolgens worden bezoekers langs de oude historische kastanjedreef het park in geleid.

De speelschuren in rood gebeitst hout zijn milieuvriendelijk, praktisch en eigentijds gebouwd met onder meer waterbuffering via een groendak en een sterk akoestisch systeem. In elke loods verbinden twee zijbeuken zich met een centrale polyvalente zaal.

“KPW koos voor een gepersonaliseerd big box ontwerp: een houten skeletstructuur met daarrond een dragende buitenschil in beton en afgewerkt met houten gevelbekleding in rode beits.”

De gelijnde snelbouw voor de binnenwanden werd onbehandeld gelaten. Daarbij werd extra zorg besteed aan de afwerking van de ruwbouw.

Het scoutsgebouw werd casco opgeleverd aan de scouts en door hen verder afgewerkt. De nieuwe buitenschoolse kinderopvang werd door stad Mortsel volledig afgewerkt.