36 woningen en commerciële ruimtes

Status
Opgeleverd september 2013

Locatie
Cadixstraat 47, 2010 Antwerpen

Opdrachtgever
PHB Management

Team
BULK Architecten
Planet Engineering
dhulst’

Foto’s
© Luc Roymans

Cadix Dockside, hippe woonwijk bij het water

Het Eilandje in Antwerpen boomt al enkele jaren. Pal in de nagelnieuwe Cadixwijk in de schaduw van het MAS bouwden wij samen met bouwheer PHB Management een modern ogende residentie in pakhuisstijl naar een ontwerp van het befaamde architectenbureau BULK.

De minder gekende Cadixwijk is een stadsdeel in volle opmars. De stad zelf en ook ontwikkelaars investeren graag in dit maritieme stukje Antwerpen met zowel privé woonprojecten als betaalbare woningen en sociale voorzieningen. Naast een nieuwe tramlijn komt er ook een grote nieuwe groene long voor het Eilandje: het Cadixplein.

“Cadix Dockside was een van de eerste residentiële woonprojecten in de Cadixwijk. Samen met onze bouwpartners stonden we aan de wieg van de projectontwikkeling in deze opkomende en gevarieeerde woonwijk aan het water.”

Residentie Dockside is omgeven door water en ligt op een boogscheut van het MAS. De nabijheid van de dokken en clusters woonboten maken het plaatje compleet. De appartementen hebben een ruime zonovergoten leefruimte met open keuken. Vooraan geeft een grote raampartij uit op het zonneterras van ca 4 m². De slaapkamers kregen een moderne douchekamer met lavabo en apart toilet.