Eengezinswoning

Status
Opgeleverd juni 2017

Opdrachtgever
Beun-Lemaire

Team
Swyzen & Bastijns bvba
Ingenieursbureau Concreet Bvba
dhulst’ plus

Foto’s
© Tina Stephansen

Casa Grindnest, eengezinswoning in het groen

Omwille van hun veeleisende job wilden onze opdrachtgevers graag thuiskomen in een oase van rust, licht en groen. Zij hadden een duidelijk concept in gedachten. Voor de architect zou beton een hoofdrol spelen zonder een al te industrieel uitzicht.

Koel beton werd gecombineerd met de warmte van hout: een gedeeltelijke houten gevelbekleding in afromosia, het binnenmeubilair in de zitput in teakfineer.

De gevelbekleding werd een combinatie van geprefabriceerd beton met houten planken. Ook binnen speelt beton een belangrijke rol: polybeton voor de vloerafwerking en met planken bekiste zichtbeton voor de plafonds.

De haardwand is ter plaatse uitgetimmerd met planken en daarna opgegoten. Vanwege het ooglijk bevonden grindnest rechts boven de haard werd de villa omgedoopt tot Casa Grindnest.

“Dit was een totaalproject voor ons team. Van de authentieke betonpanelen in de gevels en plafonds tot het ingewerkte binnenmeubilair van de zitput in warm teakfineer. Het resultaat mag er zijn.”

De voorgevel is gesloten om inkijk vanaf de straat te vermijden. De vensters geven uit op de binnenpatio en tuin. De zitput, gashaard en open keuken verdelen de ruimte en maken ze tot een plek om tot rust te komen.