3 appartementen en 1 commerciële ruimte

Status
Opgeleverd april 2014

Opdrachtgever
AG Vespa

Team
Met Zich op Zee Architecten
Stabicom
dhulst’

Foto’s
© Bart Gosselin

Dambruggestraat, energiezuinig woonproject in Lego motief

Op het Antwerpse Noord wilde AG Vespa een frisse wind door de Stuivenberg wijk laten waaien. Mede dankzij dit moderne woonproject staat de buurt sinds enkele jaren weer helemaal op de kaart. Het pand herbergt drie appartementen en een commerciële ruimte uitgetekend door Met Zicht Op Zee architecten.

Met zijn opvallende gevel krijgt dit project een moderne en frisse uitstraling. Het gelijkvloers is ingericht als commerciële ruimte en heeft een ruime koer. Op de 1ste en 2de verdieping bevindt zich telkens één appartement met mogelijkheid tot 2 slaapkamers. Op de 3de en 4de verdieping tref je een duplex met plek voor 3 slaapkamers. Alle bewoners beschikken over een terras of balkon, een gemeenschappelijke fietsenstalling en privé-berging.

“Dit was ons eerste project met binnenin ruwbouw als afwerking: blank multiplex hout van Poolse den, de betonnen breedplaatvloer in het zicht en de verf rechtstreeks op de muren. Ook de voorgevel was een uitdaging: zulke gedetailleerde gevelpanelen zijn moeilijk om mooi aansluitend te plaatsen.”

Iedere woonst werd energiezuinig en casco afgeleverd. Zowel de indeling als de plaatsing van keuken, vloerafwerking, badkamer en binnendeuren dient steeds nog door de koper te gebeuren. Zij kunnen hun gekochte pand naar eigen stijl en smaak verder afwerken.