Nieuwbouw kantoren

Status
Opgeleverd juli 2017

Opdrachtgever
Van Dessel Insurance Brokers

Team
AP/ART Architecten
Adviesbureau Dirk De Groof
Forté
THV dhulst’ – Thys Bouwprojecten

Foto’s
© Luc Roymans

Van Dessel, open landschapskantoor voor verzekeringgigant

Verzekeringen Van Dessel uit Berlaar gaf opdracht voor een nieuw en groter gebouw voor hun hoofdzetel waarin meer dan 100 werknemers dag in dag uit aan de slag zijn. Een logistieke puzzel maar dankzij nauwe samenwerking met de bouwheer, architect AP/ART, ingenieur Forté en onze bouwpartner Thys Bouwprojecten werd alles in goede banen geleid.

Architectenbureau AP/ART ontwierp een open landschapskantoor met kantooreilanden en een minimum aan binnenmuren. De wanden van de individuele kantoren zijn in glas om de ruimte open te stellen voor natuurlijk licht en om tegelijkertijd ruimte te creëren.

dhulst' project Van Dessel Verzekeringen voorgevel

“Omdat we als een hecht en transparant team met onze bouwpartners samenwerkten, konden wij verzekeringen Van Dessel op onze beurt ‘verzekeren’ van een tijdig en binnen budget afgerond project.”

De dakverdieping bestaat uit houten panelen in cross laminated timber en er zijn ook zonnepanelen voorzien. Voor de ramen aan de zuidgerichte voorgevel werd zonwering geplaatst om oververhitting te vermijden en minder gebruik te maken van het koelsysteem.