5 Nieuwbouwappartementen

Status
Opgeleverd 2012

Opdrachtgever
Novades Bvba

Team
P8 architecten
Studie 10
dhulst’ plus

Foto’s
© Luc Roymans

Dijkje, moderne aanbouw voor een historische pand

Onze bouwheer Patrick D’Hulst die het achterliggende historische pand bewoonde, wilde met de verworven panden aan de straatzijde een nieuwe toegang tot zijn woning. Van twee gesloopte rijhuizen moesten vijf appartementen gemaakt worden met ruime parkeerplek en binnenplaats zonder verlies van privacy.

Na een mini-wedstrijd werd architectenbureau P8 geselecteerd voor hun visie op het project. Om de gelimiteerde ruimte maximaal te benutten, kozen ze voor zijdelings geplaatste erkers aan de achterzijde. Zo kan het daglicht binnen priemen zonder aanblik van de buren.

Inox elementen reflecteren de geklasseerde gevel van de achterbouw vanuit de leefruimte in jaren ‘70 design. Een bijzondere glaspartij met minimale kaders loopt over de twee verdiepingen door. Zo wordt de kelderverdieping betrokken bij de ontspanningsruimte op het gelijkvloers.

De zuidelijke voorgevel draagt inpandige terrassen en een penthouse. Het gelijkvloers werd een zitruimte en een bar. Een vide verbindt hen met de wijnkelder en wellness op de benedenverdieping.

“Aan de achtergevel mocht geen enkele kolom zichtbaar zijn dus hebben we de gehele structuur opgehangen aan de betonnen liftkern.”