Eengezinswoning

Status
Opgeleverd september 2017

Team
Van Besien-Van Noten
dhulst’ plus

Foto’s
© Johnny Umans

Eigentijdse bel-etage herenwoning in Antwerpen

Dit fraaie vooroorlogse pand in het centrum van Antwerpen onderging in enkele maanden tijd een grondige renovatie. Hierbij bleven alle authentieke elementen bewaard met een karaktervolle en hedendaagse woning als resultaat.

De centrale trappenhal met grote lichtkoepel zorgt voor veel daglicht in het hart van de woning.

Aan de tuinzijde werd het bestaande overdekte terras omgevormd tot binnenruimte, waarbij de achtergevel volledig werd opengetrokken. De glazen gevel versterkt hier de relatie met de tuin en het achterliggende park.

“Om het gevelbrede raam en de bijhorende poutrel te kunnen plaatsen, schoorden we de volledige achtergevel. Al het bouwmateriaal plaatsten we via een mobiele kraan over het dak. Dit alles deden we met een beperkt budget.”

In de gehele woning werd voor een licht en rustig palet gekozen: witte muren, licht hout en steen uit de marmergroeven van Carrara. Hierdoor ontstond er een verwevenheid tussen originele elementen en moderne toevoegingen.

De kastenwand uit gerookte eik zorgt voor een warm accent in de keuken. Ook de zwarte eetkamer aan de straatzijde vormt een bijzondere ruimte.