Woonproject van 4 wooneenheden

Status
Opgeleverd september 2019

Opdrachtgever
AG Vespa

Team
Architect Burobill
dhulst’
Ingenieur Peritas

Eén steeg, vier woningen

Bouwheer AG VESPA vroeg aan dhulst’ om twee verkrotte panden in de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen Noord onder handen te nemen.

Op die manier wil AG VESPA verpauperde stadswijken weer tot leven brengen. Beide panden in hartje Borgerhout, van elkaar gescheiden door een smalle steeg, moesten afgebroken en weer opgebouwd worden tot kwaliteitsvolle en duurzame woningen.

“De architectuur is dynamisch, maar het metselen van een ronde gevel is toch altijd een extra uitdaging”

Bruisende steeg

Het woonproject bestaat uit vier wooneenheden: één woning met tuin in nummer 223, drie appartementen aan de andere kant van de steeg. De twee bovenste appartementen kregen elk hun eigen terras.

Architecten Burobill integreerde in haar ontwerp het steegje, dat overdag voor het publiek toegankelijk is en als doorsteek wordt gebruikt naar de Duinstraat, naar het centrale binnengebied van het woonproject. Door de inkomzones en fietsenberging daar te situeren, werd een levendige ontmoetingsplek gecreëerd.

Dynamische architectuur

Dhulst’ is het gewend om te bouwen op moeilijke locaties: in smalle straten, op plekken met veel verkeer, midden in de stad… Deze keer vormde het nauwe steegje de grootste uitdaging, samen met de dynamische architectuur van de ronde gevel.

Het resultaat is een moderne wooneenheid die zorgt voor een opwaardering van het straatbeeld. De panden zijn casco opgeleverd en nadien verkocht door de bouwheer.