Pop-up woning

Status
Opgeleverd september 2017

Opdrachtgever
Thomas Renders

Team
dhulst’ plus

Foto’s
© Johnny Umans

Mancave in multiplex

Voor bouwheer Thomas Renders bouwden we op een week tijd dit pop-up huis in houtskeletbouw. Op 25 vierkante meter combineert deze moderne blokhut met succes een schrijvershol, een koningsgezinde kroeg, een Boudewijn bedevaartplaats en een penthouse met uitkijktoren. Inclusief tuinhuis, boomhut en speeltuin voor de kinderen. Deze mancave in multiplex heeft het allemaal.

Het buitenmateriaal is in zwart gebeitst thermowood. Via het raam vooraan kom je binnen in de leefruimte met bibliotheek, schrijftafel en een opklapbare toog in multiplex hout. Achterin staat een ingebouwd Ikea keukentje met lavabo en vriezer tegen een muur met kaders gewijd aan koning Boudewijns eerste reis naar Congo. Een pelletkachel houdt de boel warm in de winter want de muren zijn niet geïsoleerd.

Er is zelfs nog een tuinhuis met berging aan de achterzijde. Het tuinhuis is een halve meter lager van hoogte en ligt daardoor verzonken. Via een ingebouwde trap in de hoek van het gebouw kom je op het dakterras terecht. Hier tussen de boomkruinen maakten we een houten bovendek met kantelen en een uitkijktoren met een gekleurde telescoop en verrekijker. Of hoe je het kind in de man goed bewaart.