Renovatie en uitbreiding appartement

Status
Opgeleverd juni 2017

Team
MADE architects
dhulst’ plus

Foto’s
© Johnny Umans

MAT 2, het rijk waar de zon nooit ondergaat

Onze bouwheer wilde zijn dakappartement in een smalle éénrichtingsstraat in het hart van de stad omvormen tot een strakke penthouse met veel lichtinval, natuurlijke materialen en ingewerkte kasten. Het fraaie pand torent uit boven de bouwlijn en biedt een magnifiek panorama van Antwerpen.

In de badkamer is een hammam voorzien. De wanden en het plafond van de hammam zijn afgewerkt in kobaltblauw Tadelakt. Uit de lichtgrijze vloer van de badkamer werd de rivierloop van de Schelde gelaserd en in een messing ader gegoten.

Vanuit de badkamer heb je zicht doorheen een glazen wand op de prachtige open keuken met een loodzwaar blad in marmer. De stopcontacten in de spatwand zijn ook ingewerkt in het marmer.

Via de trap in de bureauruimte kan men naar de bovenste verdieping. Hier is de slaapkamer met dressing, minibar en een driedelig dakterras met als uitzicht de skyline van Antwerpen.

Een volledig nieuwe verdieping in hout werd op het gebouw geplaatst. Maar ook beton en buitenschrijnwerk moest naar boven gebracht worden. Er werd uiteindelijk 14 ton gewapend beton van de dakverdieping uitgebroken.

“Onze onderaannemers hebben hun uiterste best gedaan om het einddoel te halen. De laatste weken werd er ’s avonds en in het weekend stevig doorgewerkt.”