Bouw van 3 passiefwoningen en 4 appartementen

Status
Oplevering 2013

Opdrachtgever
AG Vespa

Team
Met Zicht Op Zee Architecten & Ontwerpers
Stabicom
dhulst’

Foto’s
© Bart Gosselin

Ooievaarstraat, architectonisch staaltje van moderne passiefbouw

Stadsvernieuwer AG vespa kocht dit initieel leegstaande en verwaarloosde complex op de grens van Borgerhout en Antwerpen-Noord. De architecten van Met Zicht Op Zee tekenden een ontwerp uit van 4 appartementen, 3 passiefwoningen en een ondergrondse parkeergarage.

In de 4 appartementen kreeg iedere woonst een zuidgerichte tuin of terras. Elke passiefwoning heeft een privétuin achteraan en is bereikbaar via een gemeenschappelijke voortuin aan de Lindeboomstraat.

Het ontwerp voorziet een moderne vormgeving: de gevels werden uitgevoerd in baksteen met licht gekleurde tint, het buitenschrijnwerk in zwart aluminium.

“De site werd genomineerd voor de Belgische Prijs voor Architectuur door de FAB. Het werd ook een van onze eerste projecten met passiefhuis certificaat.”

De appartementen zijn uitstekend geïsoleerd en beschikken over balansventilatie die gebruikte binnenlucht afvoert en gefilterde buitenlucht aanvoert. Het geeft een miniem verlies aan warmte.

AG Vespa appartementen worden steeds semi-casco geleverd: keuken en vloer dienen naar eigen smaak door de koper afgewerkt te worden.