Renovatie woning

Status
Oplevering 2012

Opdrachtgever
Sophie D’Hulst & Peter Claes

Team
P8 Architecten
David D’Hulst
Kalle Block
dhulst’ plus

Foto’s
© Luc Roymans

LKS, patiowoning met zuiderse toets in de Lierse Lookstraat

Na de geboorte van hun zoontje was de bestaande woning van Peter en Sophie te klein geworden. Toen ze de kans kregen om het huis van de buurvrouw te kopen, twijfelden ze dan ook geen seconde. Op dit perceel van 56 m2 hadden onze klanten graag een extra living, een koer, ontspanningsruimte en een slaapkamer.

Architect David D’Hulst liet het uitzicht van het nieuwe gebouw fel contrasteren met de bestaande woning. Klassieke materialen zoals wit geschilderd glad pleisterwerk en houten ramen integreren het echter in het straatbeeld.

Binnen sluit alles dan weer naadloos aan. De bestaande materialen werden doorgetrokken in het nieuwe gedeelte en er werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van ruwbouw als afwerking: geslepen beton voor de vloer, houten roostering voor de plafonds …

Blikvangers zijn het zwembad en de verticale tuin op het gelijkvloers. Het zwembad is ontworpen tussen twee vouwramen in staal waardoor het dienst doet als binnenbad dan wel als buitenbad naargelang het weer.

“De verticale tuin geeft de koer ademruimte en zorgt met het zwembad voor een zuiderse toets.”

Interieurarchitect Kalle Block ontwierp meubels op maat en koos zorgvuldig het bijpassende meubilair uit. Hierdoor werd deze nieuwe thuis voor het gezin van Sophie en Peter een harmonisch spel van gevels, interieur, tuin en meubilair.