Hotel met 27 studio’s

Status
Opgeleverd januari 2018

Opdrachtgever
B-Avenue

Team
DWYD Architecture cvba
Ingenieursbureau Jan Van Aelst
dhulst’

Foto’s
© Johnny Umans

Quellin, studio hotel voor kort verblijf

Onze bouwheer B-Avenue uit Arendonk wilde met dit project studio’s creëren voor een kort verblijf in het centrum van de stad Antwerpen, pal in de bedrijvige Quellinstraat.

Architect Dirk Van Ingelgem van DWYD Architecture cvba ontwikkelde een ontwerp van 7 verdiepingen met 27 studio’s. Op het gelijkvloers tref je de lobby, receptie, achtertuin en toegang tot de trappen en lift.

Elke verdieping in het hotel heeft een centrale hal waarop 2 traphallen en de lift toekomen. Alle studio’s zijn voorzien van een kitchenette, badkamer en ruim terras. De studio’s op de penthouse verdieping kregen een ruimer dakterras.

dhulst' project Quellin terras

“Dit was de eerste keer dat mijn ploeg 7 verdiepingen hoog bouwde. Ondanks alle in acht genomen veiligheidsoverwegingen beweegt een kraan 1 cm per meter in de hoogte. Dus op verdieping 7 zat er bijna een kwart meter speling op. Een vreemde sensatie bij het hijsen van al het bouwmateriaal naar boven.”

Wim Janssens, dhulst’ projectleider

Gasten zullen in project Quellin een tijdelijke thuishaven vinden waar ze na een werkdag of citytrip kunnen uitrusten in de airco of vanop hun terras kunnen genieten van een uitzicht over het stadspark of het historische Centraal Station.