Een nieuwbouw aan een bestaand kantoorgebouw

Status

Opgeleverd in juni 2020

Opdrachtgever

Van Dessel Insurance Brokers

Team

THV dhulst’ – Thys Bouwprojecten (aannemer)

AP/ART architecten (architect)

Studiebureau Forté (Ingenieur technieken en stabiliteit)

Dhr. Luc Van Baelen (Vertegenwoordiger bouwheer)

Een tweede nieuwbouw voor verzekeringskantoor Van Dessel

In 2017 bouwden we voor Verzekeringen Van Dessel uit Berlaar hun nieuwe hoofdkantoor. Vorig jaar klopten ze opnieuw aan bij dhulst’ voor een tweede gebouw op dezelfde site.

.

“Hun nieuwe gebouw moest naadloos aansluiten op het eerste kantoor en dezelfde filosofie uitstralen: een open landschapskantoor met flexibele plekken, veel daglicht en een groot ruimtegevoel waar werknemers graag hun dag doorbrengen.”

Van Dessel stond erop om te werken met onderaannemers die behoren tot hun klantenbestand. Met het hele team werd gekozen voor een hybride bouwmethode die het beste van twee werelden combineert. De gelijkvloerse en eerste verdieping werden uitgewerkt in prefbab (balken, kolommen, voorgespannen welfsels en betonnen sandwichpanelen), voor de dakverdieping werd gekozen voor een lichtere houten constructie in CLT (cross laminated timber), afgewerkt met een gevelbezetting.

Op het vlak van duurzaamheid werd er gekozen voor de recuperatie van regenwater en zonwering om minder gebruik te moeten maken van het koelsysteem. In de ramen zijn magneetcontacten voorzien die ervoor zorgen dat de airconditioning automatisch uitvalt bij het openen van de ramen zodat er minder energie wordt verbruikt.

Maar het meest bijzondere zijn de keuzes die Van Dessel maakte om haar werknemers in de watten te leggen. Het nieuwe gebouw heeft twee luxueuze keukens, doucheruimtes, een ontspanningsruimte en achteraan een park met veel groen waar ‘s middags Start to run-sessies worden gegeven. De hele site is erop gericht om werken, fysieke inspanning en mentale ontspanning te integreren.