Eengezinswoning

Status
Opgeleverd juni 2014

Opdrachtgever
Van Krunkelsven-Stevens

Team
Van Besien-Van Noten
Close To Bone
dhulst’ plus

Foto’s
© Luc Roymans

Villa des cerisiers, benovatie van een statig herenhuis

Deze vrijstaande herenwoning aan de rand van Antwerpen was ondanks de mooie gevels in slechte staat binnenin. Om een harmonieus geheel tussen oud en nieuw te bekomen, koos architectenbureau Van Besien-Van Noten voor een eigentijds interieur complementair met het traditionele karakter van de villa.

De bestaande aanbouw maakte plaats voor een L-vormig volume voor de keuken, eetkamer en living. Grote ramen bieden uitzicht op het aanpalende terras en de tuin.

In de keuken vormt de kastenwand uit gerecupereerde kastdeuren van een oude Cubex keuken een bijzonder accent. Aan de eetkamer grenst de speelkamer die later nog kan worden ingericht als bureau.

“Onze klant stond erop om de woning op een ecologisch verantwoorde manier te verbouwen. Het werd een benovatie met veel respect voor traditie en oog voor de toekomst. Een perfect huwelijk tussen oud en nieuw.”

De woning werd geïsoleerd met voorzetwanden gevuld met houtvezel. De bestaande achterbouw maakte plaats voor een constructie in houtskelet. Het hoofdgebouw werd omgevormd tot een open, lichte en prachtige gezinswoning.