Verbouwing van een rijhuis in hartje Lier

Status
Opgeleverd september 2019

Opdrachtgever
dhulst’

Team
dhulst” plus
Brood & bloemen

Foto’s
© Hugo Van Beveren

Rijtjeshuis in het historische hart van Lier

Bij dhulst’ bouwen we niet enkel voor bedrijven en overheden. Ook particulieren in en rond Lier kunnen bij ons terecht. Van volledige nieuwbouw en een grondige ‘benovatie’ tot de verbouwing van je zolderverdieping: klop met je (wilde) plannen gerust aan bij onze afdeling dhulst’ plus.

Wij werken samen met een poule van architecten die we je warm kunnen aanbevelen. Ook als je verbouwt zonder architect en omgevingsaanvraag, kun je een beroep doen op de expertise van dhulst’ plus.

Recent namen we met dhulst’ plus i.s.m. Brood & Bloemen dit rijtjeshuis in de schaduw van de Lierse Sint-Gummaruskerk onder handen. In een Design & Build-formule namen we zelf de lead. We kozen voor een smaakvolle, moderne verbouwing met respect voor de authenticiteit van het pand.

Op de benedenverdieping geeft de woonbetonvloer een stijlvolle, warme uitstraling. De keuken is volledig uitgerust en een carrara-werkblad maakt het geheel compleet.

Op de eerste verdieping kozen we opnieuw voor een plankenvloer en verbouwden we de kleine ruimte slim tot een badkamer, woonkamer en bureauruimte. De zolderruimte werd verbouwd en ingericht als slaapkamer met een groot veluxraam, dat uitkijkt op prachtige achtergevels en de Sint-Gummaruskerk.

De afwerking gebeurde met oog voor detail en kwaliteit: lichtarmaturen van Zangra, een Remeha-hogerendementsketel, Bticino-lichtschakelaars, ramen in steel look van Aliplast… Alles werd tot in de puntjes ingericht; ‘instapklaar’ mocht je bij deze verbouwing héél letterlijk nemen.