Vakantiewoning

Status
Opgeleverd

Team
dhulst’ plus

Foto’s
© Maarten De Bouw

Weekendhuis met vijver en zwevend terras

De opdrachtgevers zochten een paradijs buiten de stad. Een wijdse plek voor hun kroostrijke gezin. In de vallei van de Kleine Nete vonden ze een vervallen vakantiehuis aan de rand van een grote vijver verscholen achter een gordijn van groen en rust.

Voor het interieur werd gekozen voor natuurlijke materialen zoals een vloer in uitgewassen beton. De kastenwand in gezandstraalde berkenmultiplex is meteen ook de scheidingsmuur tussen living en slaapkamers. De badkamer kreeg cementering tegen alle wanden en een muntgroene tegelmozaïek als finishing touch.

De keuken werd een fraaie combinatie van blank staal, multiplex en bruine marmer. De gevelbekleding werd uitgetimmerd in zwart gebeitste Thermowood. Al het houtmateriaal werd geleverd door houtimporteur Stevens & Co.

De indeling van het huis was een puzzel van 80m². Tussen oorspronkelijk ontwerp en realisatie, kreeg het gezin ook nog een derde kindje. Een extra kamer was dus welkom.

Bovendien wilde men heel erg graag een bijkeuken, hèt geheim van een goed georganiseerd huis. Een simpele ingreep maakte dit mogelijk: door de voordeur weg te laten kwam er ineens plaats vrij voor een vestiaire, meisjeskamer en bijkeuken.

“De moeilijkste uitdaging was de creatie van een terras in overkraging over de vijver. Acht enorme poutrellen werden bevestigd in de bestaande vloerplaat en afgewerkt met een beplanking in thermowood. Resultaat: een terras dat wel drie meter boven de vijver zweeft.”